Αγριογούρουνο στην γάστρα με μαυροδάφνη και κρεμμυδάκια 9 ψήφοι

Από ΚΑΝΕΛΛΟΣ Σ.
Αγριογούρουνο στην γάστρα με μαυροδάφνη και κρεμμυδάκια
Αγριογούρουνο "λουκούμι"
 
 

Υλικά (8)

2 ½ κιλά σπάλα αγριογούρουνου με το κόκκαλο, σε μεγάλα κομμάτια
80 ml ελαιόλαδο
1 κούπα λιαστές ντομάτες σε λάδι, καλά στραγγισμένες
1 κ. σ. πελτέ ντομάτας
2 κ. σ. αλεύρι
750 ml ζωμός λαχανικών
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για την μαρινάτα
750 ml μαυροδάφνη (1 φιάλη)
6 γαρύφαλλα
1 κ. γ. ολόκληρα μπαχάρια
4 καρότα μέτρια κομμένα
24 με 30 κρεμμυδάκια για στιφάδο, καθαρισμένα, ολόκληρα

Εκτέλεση

Σε ένα βαθύ σκεύος βάζουμε το κρέας και προσθέτουμε όλα τα υλικά της μαρινάτας. Ανακατεύουμε για να βραχούν όλα τα κομμάτια, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 12 ώρες. Κατά την διάρκεια του μαριναρίσματος ανακατεύουμε το κρέας ώστε να μαριναριστεί από όλες τις πλευρές. Στραγγίζουμε τα κομμάτια του κρέατος, τα κρεμμύδια και τα καρότα και τα σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας. Κρατάμε την μαρινάτα στην άκρη. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C. Λαδώνουμε ελαφρά μια γάστρα ή ένα μεγάλο βαθύ ταψί. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρέας (λίγο-λίγο) για 5 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Μεταφέρουμε τα κομμάτια στην γάστρα και ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα κρεμμυδάκια και τα καρότα για 3-4 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες και τον πελτέ και ανακατεύουμε. Πασπαλίζουμε με το αλεύρι και καβουρδίζουμε για 1-2 λεπτά ανακατεύοντας απαλά. Με την τρυπητή κουτάλα μεταφέρουμε τα λαχανικά στην γάστρα και τα...
Συμβουλή: Αν θέλουμε μπορούμε να ρίξουμε μέσα στην γάστρα ξερά φρούτα όπως δαμάσκηνα και βερίκοκα. Συνοδεύουμε με πουρέ ή ρύζι. Buon apettito!
4 αστέρια από 9 επισκέπτες