Αγριογούρουνο μαρινάτο στη γάστρα 53 ψήφοι

Από Chef Prosperos
Αγριογούρουνο μαρινάτο στη γάστρα
 
 

Υλικά (4-6 μερίδες)

1-2 κιλά αγριογούρουνο (κατά προτίμηση από μπροστινό μπούτι)
2-3 σκελίδες σκόρδο
1-2 κιλά πατάτες (κατά προτίμηση Νευροκοπίου)
100 γρ. τριμμένο κεφαλοτύρι
1/2 κούπα ελαιόλαδο
λίγη μουστάρδα
ρίγανη, αλάτι, πιπέρι

Για τη μαρινάτα:
1 μεγάλο καρότο
1 μεγάλο σέλινο
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ματσάκι μαϊντανό
1 λεμόνι
3-4 σκελίδες σκόρδο
μερικά φύλλα δάφνης
μερικά σπυριά μαύρο πιπέρι
μπαχάρι
2 ποτήρια λευκό κρασί

Εκτέλεση

Χοντροκόβουμε τα λαχανικά, τα βράζουμε για 5 λεπτά, τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε σε μία λεκάνη. Στύβουμε το λεμόνι και προσθέτουμε το κρασί και τα μυρωδικά. Κόβουμε σε κομμάτια το κρέας και το βουτάμε στην μαρινάτα. Βάζουμε την μαρινάτα στο ψυγείο για τουλάχιστον μια νύχτα.
Στραγγίζουμε την μαρινάτα και κρατάμε μια κούπα από τον ζωμό. Καθαρίζουμε το κρέας, το τρυπάμε, βάζουμε στις τρύπες κομματάκια σκόρδου, το αλατοπιπερώνουμε και το αλείφουμε ελαφριά με μουστάρδα. Το βάζουμε στην γάστρα, το περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και τον ζωμό και αρχίζουμε να το ψήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία 150-200 C για μιάμιση ώρα περίπου. Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε κυδωνάτες, τις αλατίζουμε και τις ριγανώνουμε ελαφρά και τις βάζουμε στη γάστρα να ψηθούν μαζί με το κρέας για άλλη 1 ώρα. Βγάζουμε το φαγητό από την γάστρα, το απλώνουμε σε ένα ταψί και συνεχίζουμε το ψήσιμο σε πιο δυνατό φούρνο για 1/2 ώρα περίπου ( μέχρι να ροδίσει). Απλώνουμε τυριά τριμμένα στις πατάτες και αφήνουμε στο φούρνο να λιώσουν για 5-10 λεπτά
4 αστέρια από 53 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες