Αγριογούρουνο γάστρας 4 ψήφοι

Από Chef Prosperos
Αγριογούρουνο γάστρας
 
 

Υλικά (6 μερίδες)

1 1/2 κιλό σπάλα από αγριογούρουνο
2 φλ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
4 πιπεριές πράσινες
4 πιπεριές Φλωρίνης
3-4 κρεμμύδια ξερά
4 ντομάτες ώριμες
2 κ.σ. κεφαλοτύρι τριμμένο
αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι σπυρί
4-5 σκελίδες σκόρδο
5-6 φύλλα δάφνης
3-4 κ.σ. αλεύρι
ζωμό κρέατος, ερυθρό ξηρό κρασί

Εκτέλεση

Κόβουμε τα λαχανικά σε μέτρια κομμάτια, προσθέτουμε μπαχαρικά, εκτός από το αλάτι και το τριμμένο μαυροπίπερο, και το κρέας, κομμένο σε μερίδες. Τα τοποθετούμε σε βαθύ σκεύος και περιχύνουμε με το κρασί. Αφήνουμε για 24 ώρες να μαριναριστεί. Αφαιρούμε το κρέας και τα λαχανικά από την μαρινάδα και τα αφήνουμε να στραγγίσουν ξεχωριστά σκεύη. Κρατάμε το κρασί.
Σοτάρουμε στο μισό λάδι το κρέας και το τοποθετούμε σε βαθύ πήλινο σκεύος με καπάκι. Στο ίδιο λάδι σοτάρουμε όλα τα υπόλοιπα λαχανικά να μαλακώσουν. Σβήνουμε με το κρασί. Τα προσθέτουμε στο κρέας.
Στο σκεύος που σοτάραμε τα υλικά, βάζουμε το υπόλοιπο λάδι και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το αλεύρι. Το αφήνουμε να πάρει χρυσό χρώμα ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα. Προσθέτουμε το χλιαρό ζωμό κρέατος δουλεύοντας με το σύρμα.
Περιχύνουμε τη σάλτσα στο κρέας και τα λαχανικά, προσθέτουμε αλάτι και τριμμένο μαυροπίπερο καθώς και το τριμμένο κεφαλοτύρι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 3 ώρες περίπου. Αν χρειαστεί προσθέτουμε ζωμό κρέατος κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
1 αστέρια από 4 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες