Αγκιναρόπιτα πηλιορείτικη 3 ψήφοι

Από ΙΩΑΝΝΑ Α.
Αγκιναρόπιτα πηλιορείτικη
Μια ξεχωριστή συνταγή με αγκινάρες. Είναι ένας τρόπος η παρασκευή πίτας και κατάψυξης για αποθήκευση και διατήρηση ενός εποχιακού και νόστιμου λαχανικού.
 
 

Υλικά (4)

2 χοντρά φύλλα για πίτα
1 κιλό αγκινάρες μονό οι καρδιές
200 γρ . γιαούρτι στραγγιστό
2 αυγά
200 γρ .κρεμμυδάκια φρέσκα
ανηθο
100 γρ. κεφαλοτύρι
100 γρ. ρεγκάτο
Ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε σε ένα τηγάνι τις αγκινάρες με το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά και αφήνουμε να βγάλουν τα υγρά τους. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια με τον άνηθο και σιγοβράζουμε χωρίς να προσθέσουμε νερό. Αλατοπιπερώνουμε και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά και προσθέτουμε το γιαούρτι και τα τυριά. Βάζουμε το μίγμα στο τηγάνι και ανακατεύουμε καλά. Λαδώνουμε το ταψί, βάζουμε το ένα φύλλο, τη γέμιση, το άλλο φύλλο και γυρνάμε τις άκρες προς τα μέσα σαν κοτσίδα. Βρέχουμε την επιφάνεια με νερό και ψήνουμε στους 180 °C.
0 αστέρια από 3 επισκέπτες