Εύκολη κρεμμυδόπιτα
Τη συνταγή αυτή την έφτιαχνε η μαμά μου στο χωριό και τη φτιάχνει όταν πηγαίνω. Είναι παραδοσιακή ηπειρώτικη συνταγή.
Υλικά (4-6 μερίδες)
2 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσκα
1 ματσάκι μαϊντανό
3 φλυτζάνια τσαγιού καλαμποκάλευρο ή σιμιγδάλι ψιλό(το παραδοσιακό είναι καλαμποκάλευρο)
αλάτι
200 γρ. τυρί φέτα (προαιρετικά)
νερό όσο πάρε
ελαιόλαδο
1 ματσάκι μαϊντανό
3 φλυτζάνια τσαγιού καλαμποκάλευρο ή σιμιγδάλι ψιλό(το παραδοσιακό είναι καλαμποκάλευρο)
αλάτι
200 γρ. τυρί φέτα (προαιρετικά)
νερό όσο πάρε
ελαιόλαδο
Εκτέλεση
1. Χοντροκόβουμε τα κρεμμυδάκια και το πράσινο μέρος τους.2. Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό
3. Θρυμματίζουμε τη φέτα
Σε λεκανίτσα ανακατεύουμε τα λαχανικά με το αλάτι. Ρίχνουμε το καλαμποκάλευρο κι αρχίζουμε να βάζουμε το νερό σιγά-σιγά και με μικρή ροή, ώσπου να γίνει ένα ζυμάρι που να μην κολλάει στα χέρια. Δεν θέλει ζύμωμα.
Σε μέτριο ταψί απλώνουμε τη ζύμη με τα χέρια, αφού πριν το έχουμε λαδώσει καλά. Μη φοβάστε το λάδι, κάνει τραγανή την πιτούλα μας. Προσπαθούμε η πίτα μας να γίνει λεπτή (δεν φουσκώνει με το ψήσιμο).
Αφού στρώσουμε την πίτα στο ταψί, αν θέλουμε βάζουμε το τυρί. Περιχύνουμε με λάδι και ψήνουμε στους 160-170 βαθμούς ώσπου να ροδίσει.
Προσοχή: Αν βάλουμε τυρί προσέχουμε από την αρχή το αλάτι. Πάντως και χωρίς τυρί είναι νηστίσιμη και πεντανόστιμη.