Ζυμαρικό με ανάμικτα θαλασσινά 5 ψήφοι

Ζυμαρικό με ανάμικτα θαλασσινά
 
 

Υλικά (6 μερίδες)

500 γρ. μύδια
1 μικρό χταποδάκι (500 γρ.)
400 γρ. μικρές σουπιές
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1/2 φλιτζ. ξηρό λευκό κρασί
1 μεγάλη κίτρινη πιπεριά
1 ματσάκι μαϊντανός
1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
250 γρ. ώριμες τομάτες, ξεφλουδισμένες και χοντροκομμένες
1 κουταλάκι φρέσκη ρίγανη κομμένη (ή λίγη ξηρή)
300 γρ. ζυμαρικό κοχύλια
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

1. Καθαρίζουμε τα μύδια, τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με το σκόρδο και το κρασί, σκεπάζουμε, και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά, ώστε να ανοίξουν τα μύδια.
2. Στραγγίζουμε καλά τα μύδια και φυλάμε το υγρό τους, το οποίο περνάμε από φίλτρο. Βγάζουμε τα μισά μαλάκια από τα κελύφη τους και αφήνουμε τα υπόλοιπα στο μισό κέλυφος, πετώντας το αδειανό μισό. Τα διατηρούμε ζεστά.
3. Καθαρίζουμε το χταποδάκι και τις σουπίτσες και τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 20 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν μέσα στο υγρό και μετά τα στραγγίζουμε και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
4. Ψήνουμε την πιπεριά στη σχάρα για να την ξεφλουδίσουμε και τη κόβουμε σε λωρίδες.
5. Κόβουμε μια σκελίδα σκόρδο σε λεπτές φέτες και μαζί με τον κομμένο μαϊντανός τα σοτάρουμε μαζί στο λάδι. Προσθέτουμε την πιπεριά, τις ντομάτες, το χταποδάκι και τις σουπίτσες, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι και τo υγρό από τα μύδια. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά, προσθέτοντας τα μύδια μετά από 8 λεπτά.
6. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό και το αναμιγνύουμε με τη σάλτσα.
7. Σερβίρουμε γαρνίροντας κάθε πιάτο με μύδια στο μισό κέλυφος.
3 αστέρια από 5 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες