Υλικά
6 αυγά
ξύσμα πορτοκαλιού
αλεύρι φαρίνα που φουσκώνει μόνο του
1 1/2 φλ. νερό
3 φλ. μέλι
καρύδια ψιλοκομμένα
κανέλα
ξύσμα πορτοκαλιού
αλεύρι φαρίνα που φουσκώνει μόνο του
1 1/2 φλ. νερό
3 φλ. μέλι
καρύδια ψιλοκομμένα
κανέλα
Εκτέλεση
Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά σε ένα μπολ. Ρίχνουμε το ξύσμα και όσο αλεύρι χρειαστεί ώστε να έχουμε μια σφιχτή ζύμη. Τη χωρίζουμε σε 8 μέρη που τα πλάθουμε μπαλάκια. Τα σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε να σταθούν για 1 ώρα. Ανοίγουμε με τον πλάστη κάθε μπαλάκι σε λεπτό φύλλο. Αλευρώνουμε την επιφάνεια συχνά για να μην κολλάει η ζύμη. Αν θέλουμε χρησιμοποιούμε για καλύτερα νισεστέ. Αν πάλι έχουμε μηχανή για λαζάνια, το περνάμε από εκεί και γίνεται πιο εύκολα η δουλειά μας.Κόβουμε τα φύλλα σε λωρίδες με 3 εκ. πλάτος και 25 εκ. μήκος. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε μπόλικο λάδι σε δυνατή φωτιά να κάψει. Περνάμε τη μια άκρη της κάθε λωρίδας στα δόντια ενός πιρουνιού και τη στερεώνουμε τυλίγοντας την λίγο γύρω από το πιρούνι. Με το άλλο χέρι κρατάμε την άλλη άκρη της λωρίδας. Βουτάμε το πιρούνι με τη ζύμη στο λάδι και περιστέφοντάς το τυλίγουμε την υπόλοιπη λωρίδα λίγη λίγη, καθώς ψήνεται, γύρω από το πιρούνι. Το ίδιο θα κάνουμε για όλες τις δίπλες. Αφού ροδίσουν τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό με το μέλι και τα αφήνουμε να βράσουν. Αφαιρούμε τον αφρό και βουτάμε τις δίπλες λίγες ,λίγες αφήνοντάς της να βράσουν για 2'. Όταν τις βγάλουμε από το μέλι, τις πασπαλίζουμε με καρύδια και κανέλα.