Χριστουγεννιάτικες δίπλες 10 ψήφοι

Από ΑΝΔΡΕΑΣ Α.
Χριστουγεννιάτικες δίπλες
Αυθεντικές παραδοσιακές δίπλες. Από τα αγαπημένα γλυκά των εορτών.
 
 

Υλικά

10 αυγά
1 κιλό αλεύρι
1 φλιτζανάκι κονιάκ
1 κ.γ. αμμωνία
100 γρ. άχνη
μέλι
καρύδια τριμμένα
κανέλα

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και προσθέτουμε την αμμωνία διαλυμένη στο κονιάκ. Έπειτα ρίχνουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε. Ανοίγουμε λεπτό φύλλο, κόβουμε σε φαρδιές λωρίδες και τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι τυλίγοντάς τες. Περιχύνουμε με μπόλικο μέλι και πασπαλίζουμε με καρύδια και κανέλα.
3 αστέρια από 10 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες