Υλικά
1 κιλό αλεύρι σκληρό
4 κουταλιές ζάχαρη άχνη
10 αυγά
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
λάδι για τηγάνισμα
1 1/2 φλιτζ. ζάχαρη
1 1/2 φλιτζ. νερό
4 κουταλιές ζάχαρη άχνη
10 αυγά
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
λάδι για τηγάνισμα
1 1/2 φλιτζ. ζάχαρη
1 1/2 φλιτζ. νερό
Εκτέλεση
1. Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι. Ανοίγουμε ένα λάκκο, και προσθέτουμε τη ζάχαρη, τις βανίλιες, τα αυγά και το μπέικιν πάουντερ. Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει η ζύμη σφικτή. Αφήνουμε για μισή ώρα να ξεκουραστεί2. Κόβουμε μικρά κομμάτια και τα ανοίγουμε φύλλα. Χαράζουμε με ένα μαχαιράκι γραμμές σε κάθε φύλλο.
3. Βάζετε το λάδι να κάψει. Ρίχνουμε τις δίπλες και τηγανίζουμε γυρίζοντας για να τηγανιστούν και από τις δύο πλευρές.
4. Μόλις τηγανιστούν, τις βάζουμε να στραγγίξουν σε ένα πιάτο που έχουμε καλύψει με χαρτί κουζίνας, μία σήτα ή στρατσόχαρτο. Αν θέλουμε, ρίχνουμε ζάχαρη άχνη από πάνω ή το σιρόπι, για το οποίο βάζουμε σε μία κατσαρόλα τη ζάχαρη και το νερό και αφήνουμε να βράσει 5-10 λεπτά. Και οι δίπλες και το σιρόπι πρέπει να είναι κρύα.