Υλικά
2 κιλά αλεύρι μαλακό
3 φύλλα δάφνης
1 κ.σ. γλυκάνισο
200 γρ. νωπή μαγιά
150 γρ. χονδροκομμένο καρύδι
1/2 κ.γ. μαστίχα Χίου
1 1/2 κ.σ. αλάτι
1 1/2 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.σ. μαχλέπι
1 ποτήρι του κρασιού λάδι
16 ολόκληρα καρύδια με το κέλυφος
3 φύλλα δάφνης
1 κ.σ. γλυκάνισο
200 γρ. νωπή μαγιά
150 γρ. χονδροκομμένο καρύδι
1/2 κ.γ. μαστίχα Χίου
1 1/2 κ.σ. αλάτι
1 1/2 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.σ. μαχλέπι
1 ποτήρι του κρασιού λάδι
16 ολόκληρα καρύδια με το κέλυφος
Εκτέλεση
Σε ένα λίτρο νερό βράζουμε τα φύλλα δάφνης και τον γλυκάνισο για λίγο. Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να γίνει χλιαρό. Σε μια λεκάνη βάζουμε την μαγιά και ρίχνουμε λίγο από το χλιαρό νερό που βράσαμε και το ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει καλά η μαγιά. Κατόπιν ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά μας, εκτός από το αλεύρι που το ρίχνουμε λίγο λίγο και το νερό το οποίο το προσθέτουμε και αυτό λίγο λίγο με το αλεύρι για να πετύχουμε μια ζύμη κανονική όχι πολύ σφιχτή, η οποία θα ξεκολλάει από τα χέρια μας όταν θα την ζυμώνουμε.Θα αφήσουμε το ζυμάρι μας να φουσκώσει σε ζεστό σημείο για 2 ώρες σκεπασμένο. Όταν φουσκώσει θα το χωρίσουμε σε 4 μπάλες (θα κρατήσουμε και λίγο). Θα πλάσουμε 4 φραντζόλες και με την ζύμη που κρατήσαμε θα φτιάξουμε λωρίδες τις οποίες θα τις στολίσουμε πάνω από κάθε ψωμί στο σχήμα του σταυρού. Στις άκρες και στο κέντρο κάθε ψωμιού θα βάλουμε από ένα ολόκληρο καρύδι. Θα τα τοποθετήσουμε σε ταψιά και θα τα αφήσουμε πάλι κάπου ζεστά να φουσκώσουν.
Τα ψήνουμε στις αντιστάσεις στην τελευταία σχάρα, στους 180 για 50 λεπτά με 1 ώρα.