Χριστουγεννιάτικο κέικ
Από τα αρχαία χρονιά ,τα γλυκά ήταν η λατρεμένη γεύση των παιδιών και όχι μόνο. Η συνταγή όμως είναι απλή και γλυκιά...
Υλικά
Υλικά:
Για το κέικ:
600 γρ. ζάχαρη αχνή
600 γρ. βούτυρο φρέσκο η μαργαρίνη
600 γρ. αλεύρι μαλακό
5 αυγά
2 κουταλάκια μπέικιν-πάουντερ
1 κουταλάκι βανίλια
1/4 φλιτζάνι σταφίδες
1/4 φλιτζάνι αμύγδαλα χοντροκομμένα και αποφλοιωμένα ή καρυδιά
1/4 φλιτζάνι φρουί γλασέ
10 γρ. κονιάκ.
Για τη διακόσμηση:
50 γρ. ζάχαρη αχνή
70 γρ. μαρμελάδα της αρεσκείας σας
150 γρ. καβουρδισμένα αμύγδαλα.
Για το κέικ:
600 γρ. ζάχαρη αχνή
600 γρ. βούτυρο φρέσκο η μαργαρίνη
600 γρ. αλεύρι μαλακό
5 αυγά
2 κουταλάκια μπέικιν-πάουντερ
1 κουταλάκι βανίλια
1/4 φλιτζάνι σταφίδες
1/4 φλιτζάνι αμύγδαλα χοντροκομμένα και αποφλοιωμένα ή καρυδιά
1/4 φλιτζάνι φρουί γλασέ
10 γρ. κονιάκ.
Για τη διακόσμηση:
50 γρ. ζάχαρη αχνή
70 γρ. μαρμελάδα της αρεσκείας σας
150 γρ. καβουρδισμένα αμύγδαλα.