Βερμιτσέλι αλά καμπολαταρο
Μια εύκολη και νόστιμη σάλτσα ψαριού με τόνο και αντσούγες για βερμιτσέλι.
Υλικά
600 γρ. βερμιτσέλι ή παρόμοιο ζυμαρικό
50 γρ. αντσούγες αλμυρές, ξεπλυμένες και ξεκοκαλισμένες
200 γρ. τόνος από κονσέρβα σε λάδι
1 φλ. (250 ml) ζωμός κρέατος
πιπέρι κόκκινο
πιπέρι καγιέν
1/3 φλ. ανάλατο βούτυρο
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
λίγο αλάτι
50 γρ. αντσούγες αλμυρές, ξεπλυμένες και ξεκοκαλισμένες
200 γρ. τόνος από κονσέρβα σε λάδι
1 φλ. (250 ml) ζωμός κρέατος
πιπέρι κόκκινο
πιπέρι καγιέν
1/3 φλ. ανάλατο βούτυρο
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
λίγο αλάτι
Εκτέλεση
1. Ψιλοκόβουμε τις αντσούγες με τον τόνο και περνάμε το μίγμα μέσα από ένα δικτυωτό, μαλακώνοντας την πάστα που προκύπτει με λίγο ζωμό (μπορούμε να το περάσουμε στο μπλέντερ, αν θέλουμε). Προσθέτουμε τον υπόλοιπο ζωμό, βάζουμε τα πιπέρια και σιγοβράζουμε τη σάλτσα σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να πήξει λιγάκι.2. Στο μεταξύ βράζουμε το ζυμαρικό, το στραγγίζουμε και το επαναφέρουμε στην κατσαρόλα του, αναμιγνύοντάς το με το ελαιόλαδο, τον μαϊντανό και το βούτυρο. Ενώ λιώνει το βούτυρο, ρίχνουμε ανακατεύοντας το μίγμα ψαριών, σιγοβράζουμε για λίγο σε χαμηλή φωτιά και σερβίρουμε.
|