Υλικά (6-8 μερίδες)
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
8 φιλέτα αντσούγας κομμένα σε κομματάκια
1,5 κιλό ντοματάκια ή μικρές τομάτες ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες και χοντρoκομμένες
αλάτι και πιπέρι
375 γρ. μακαρονάκι κοφτό
200 γρ. ελιές μαύρες στο λάδι ξεσποριασμένες
250 γρ. τυρί μοτσαρέλα κομμένο σε μικρούς κύβους
Εκτέλεση
1. Βάζουμε την τομάτα με τους χυμούς της σε ένα τηγάνι και προσθέτουμε τα 2/3 του σκόρδου, την αντσούγα και λίγο αλάτι και τη μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας που και που, μέχρι να γίνει ελαφρά παχύρρευστη, να μείνει όμως λίγο υγρό στο τηγάνι. Την μεταφέρουμε σε ένα μπλέντερ και την κάνουμε πουρέ. Βάζουμε αλατοπίπερο κατά τη γεύση και τη βάζουμε στην άκρη. Σκουπίζουμε το τηγάνι.2. Βράζουμε, ξεπλένουμε με ζεστό νερό και στραγγίζουμε το μακαρονάκι. Το επαναφέρουμε στην κατσαρόλα. Το ανακατεύουμε με τη σάλτσα τομάτας.
3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190οC. Αλείφουμε με λάδι ένα πυρίμαχο σκεύος για σουφλέ.
4. Βάζουμε το 1/3 του ζυμαρικού στο σκεύος του σουφλέ και ισιώνουμε την επιφάνεια. Βάζουμε τις μισές ελιές από πάνω με το 1/3 της μοτσαρέλας. Ρίχνουμε το άλλο 1/3 του ζυμαρικού και τις υπόλοιπες ελιές. Ρίχνουμε το άλλο 1/3 της μοτσαρέλας. Τέλος το υπόλοιπο ζυμαρικό και από πάνω τη υπόλοιπη μοτσαρέλα.
5. Βάζουμε το σκεύος στο φούρνο, μέχρι να κάψει πολύ και το τυρί να λιώσει, για 20-25 λεπτά, το βγάζουμε και το σερβίρουμε ζεστό.
|