Υλικά (4)
¼ φλιτζανιού σπορέλαιο
2 κουταλιές της σούπας φρέσκες κίτρινες πιπεριές τσίλι
2 κουταλιές της σούπας σκόρδο ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο
¼ του φλιτζανιού κρεμμύδι ψιλοκομμένο
200 γρ. κιμά από κοτόπουλο, μοσχάρι ή χοιρινό
2φλιτζάνια νούντλς (phad thai) μουλιασμένα και στραγγισμένα
1-2 κουταλιές της σούπας σάλτσα ψαριού
1-2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
1 κουτάλι της σούπας σάλτσα από στρείδια
½ φλιτζάνι φύλλα γλυκού βασιλικού (bai horapha)
2 κουταλιές της σούπας φρέσκες κίτρινες πιπεριές τσίλι
2 κουταλιές της σούπας σκόρδο ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο
¼ του φλιτζανιού κρεμμύδι ψιλοκομμένο
200 γρ. κιμά από κοτόπουλο, μοσχάρι ή χοιρινό
2φλιτζάνια νούντλς (phad thai) μουλιασμένα και στραγγισμένα
1-2 κουταλιές της σούπας σάλτσα ψαριού
1-2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
1 κουτάλι της σούπας σάλτσα από στρείδια
½ φλιτζάνι φύλλα γλυκού βασιλικού (bai horapha)
Εκτέλεση
1. Κοπανίστε τις πιπεριές με το σκόρδο ώστε να γίνουν πολτός. Αν δεν έχετε γουδί, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μίξερ ή μπλέντερ.2. Τοποθετήστε ένα μεγάλο τηγάνι ή γουόκ πάνω στο μάτι και ζεστάνετε το λάδι έως ότου να αρχίσει να καπνίζει. Προσθέστε τον πολτό και αμέσως μετά το κρεμμύδι.
3. Μαγειρέψτε ελαφρά. Προσθέστε τον κιμά και τηγανίστε ανακατεύοντας γρήγορα και συνεχώς.
4.Ρίξτε τα νούντλς. Μπορείτε εναλλακτικά να χρησιμοποιήσετε ζυμαρικά όπως βρασμένο σπαγγέτι ή λιγκουίνι.
Ανακατέψτε καλά και νοστιμέψτε με τη σάλτσα ψαριού, τη ζάχαρη και τη σάλτσα από στρείδια.
5. Όταν τα νούντλς έχουν ανακατευτεί καλά με τα υπόλοιπα υλικά προσθέστε τα φρέσκα φύλλα βασιλικού και ανακατέψτε ξανά. Σερβίρετε αμέσως.