Υλικά (4-6 μερίδες)
275 γρ ταλιατέλες (με αβγό)
1 κουταλιά φυτικό λάδι
1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
2,5 εκ τζιντζερόρριζα φρέσκια κομμένη
50 γρ νεροκάστανα, στραγγισμένα, ξεπλυμένα και κομμένα σε φέτες
1 κουταλιά ελαφριά σόγια σος
2 κουταλιές σάλτσα ψαριού ή δυνατός ζωμός ΄κοτόπουλου
175 γρ βρασμένο στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα, κομμένο σε λεπτές φέτες
150 γρ βρασμένο ζαμπόν, κομμένο σε χοντρές φέτες και μετά σε κοντά ραβδάκια
225 γρ γαρίδες βρασμένες και καθαρισμένες
175 γρ φύτρες φασολιών
200 γρ καλαμποκάκια από κονσέρβα στραγγισμένα
2 γλυκολέμονα κομμένα σε τριγωνικά κομμάτια και 1 ματσάκι φρέσκος κόλιαντρος κομμένος για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό και το βάζουμε στην άκρη.2. Σε ένα προσθερμασμένο γουόκ ή μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι, βάζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το τζίντζερ και τηγανίζουμε-αναδεύοντας για 3 λεπτά, μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει αλλά να μην πάρει πολύ χρώμα. Προσθέτουμε τα νεροκάστανα, τη σόγια σος, τη σάλτσα ψαριού ή ζωμό κοτόπουλου, το στήθος κοτόπουλου, το ζαμπόν και τις γαρίδες.
3. Προσθέτουμε το ζυμαρικό, τις φύτρες φασολιών και τα καλαμποκάκια και τηγανίζουμε-αναδεύοντας για 6-8 λεπτά περίπου, μέχρι τα συστατικά να ζεσταθούν καλά. Τα μεταφέρουμε σε μια ζεσταμένη πιατέλα σερβιρίσματος, γαρνίρουμε με τα κομμάτια του γλυκολέμονου και τον κόλιαντρο και σερβίρουμε αμέσως.
|