Σπαγγέτι με τόνο και ασιατικά μυρωδικά 1 ψήφοι

Από ΑΛΟΝΣΟΣ
Σπαγγέτι με τόνο και ασιατικά μυρωδικά
 
 

Υλικά (4-6)

500 γρ. σπαγέτι
3 κουταλιές ελαιόλαδο
3 μεγάλες σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα στη μέση και μετά σε λεπτές φέτες
αλάτι κατά τη γεύση
1 κονσέρβα τόνος των 100 γρ. σε λάδι στραγγισμένος
1 κύβος ή ζελέ ζωμού κοτόπουλου
1 μίσχος φρέσκιας δυοσμαρίνης (λεμονόχορτο) κομμένης σε μήκη των 2 εκ.(*)
2,5 εκ. ρίζα γκαλαγκάλ τεμαχισμένη(*)
3 φρέσκα κόκκινα τσίλι ξεσποριασμένα(*)
½ κουταλάκι πάστα ξηρής γαρίδας (προσοχή, είναι αλμυρή)(*)
? φλιτζ. άπαχο γάλα εβαπορέ
(*) από ασιατικό παντοπωλείο

Εκτέλεση

1. Διαλύουμε τον κύβο ή ζελέ κοτόπουλου σε ? φλιτζ. καυτό νερό μαζί με την πάστα γαρίδας.
2. Λιώνουμε καλά τη δυοσμαρίνη, το γκαλαγκάλ και τα τσίλι μαζί με λίγο νερό στο μπλέντερ.
3. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.
4. Σε μια μεγάλη φαρδιά κατσαρόλα ή τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μαζί με ½ κουτα-λάκι αλάτι, μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνουμε τον τόνο, τον κομματιάζουμε με την κουτάλα και ανακατεύουμε για να αναμιχθεί καλά με το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το μίγμα ζωμού κοτόπουλου, το γάλα και το μίγμα μυρωδικών από το μπλέντερ και σιγοβράζουμε σκεπασμένο, μέχρι όλα τα χορταρικά να μαλακώσουν και να ομογενοποιηθούν. Ελέγχουμε και ρυθμίζουμε το αλάτι.
5. Αναμιγνύουμε τη σάλτσα με το ζυμαρικό και σερβίρουμε αμέσως.
0 αστέρια από 1 επισκέπτες