Υλικά (6 μερίδες)
750 γρ. γαρίδες μέτριες, φρέσκες ή κατεψυγμένες, καθαρισμένες και στεγνωμένες
3 κουταλιές μίγμα μπαχαρικών "Old Bay" κατά τη γεύση
3 κουταλιές ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένες
800 γρ. ντομάτες από κονσέρβα κομμένες και λιωμένες στο μπλέντερ
1 κουταλιά μαϊντανός κομμένος
αλάτι
500 γρ. σπαγγέτι ή σπαγετίνι
6 λίτρα νερό
Εκτέλεση
1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ροδίζουμε ελαφρά το σκόρδο με 1 κουταλιά ελαιόλαδο.2. Προσθέτουμε τις ντομάτες, σιγοβράζουμε για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας που και που με ξύλινο κουτάλι. Δεν βάζουμε αλάτι.
3. Σε άλλο τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε τις γαρίδες και πασπαλίζουμε με το μίγμα μπαχαρικών και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να το απορροφήσουν οι γαρίδες και να τηγανιστούν ομοιόμορφα.
4. Προσθέτουμε τις γαρίδες στη σάλτσα ντομάτας, σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά και σβήνουμε τη φωτιά. Δοκιμάζουμε το μίγμα μπαχαρικών και αφήνουμε το σκεύος για λίγα λεπτά ακόμη σκεπασμένο για να αναμιχθούν οι γεύσεις.
5. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό και το βάζουμε σε ζεσταμένο μπολ σερβιρίσματος.
6. Ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα γαρίδας και ντομάτας, πασπαλίζουμε με το μαϊντανό, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.