Σουπιές με πράσινες ελιές και μάραθα 6 ψήφοι

Σουπιές με πράσινες ελιές και μάραθα
 
 

Υλικά (6 μερίδες)

1 κιλό σουπιές φρέσκιες
2 φλιτζάνια τσαγιού ελαιόλαδο
3 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 μάτσο μάραθα ψιλοκομμένα
1 μεγάλη ώριμη ντομάτα κομμένη σε κύβους
1 φλιτζάνι ελιές πράσινες τσακιστές
αλάτι
πιπέρι
λίγο κύμινο

Εκτέλεση

1. Καθαρίζετε τις σουπιές και αφαιρείτε τα κόκαλα και το μελάνι. Τις πλένετε πολύ καλά και τις αφήνετε να στραγγίσουν. Τις κόβετε σε κομμάτια.
2. Σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο τσιγαρίζετε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και τα μάραθα για 5-7λεπτά. Ρίχνετε τις σουπιές και τα ψήνετε όλα μαζί, σε μέτρια θερμοκρασία για 20 λεπτά.
3. Ρίχνετε τις ελιές και συνεχίζετε το βράσιμο για 10 ακόμα λεπτά. Προσθέτετε την φρέσκια ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι και το κύμινο (αν θέλετε προσθέτετε και πατάτες, αλλά πριν ρίξετε τη ντομάτα) και συνεχίζετε το ψήσιμο για 25 ακόμα λεπτά πάντα σε μέτρια θερμοκρασία.
3 αστέρια από 6 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες