Σούπα με πράσινα λαχανικά 3 ψήφοι

Σούπα με πράσινα λαχανικά
 
 

Υλικά (4 μερίδες)


4 κομμάτια σέλερι, ψιλοκομμένα
2 πράσα, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
1 ματσάκι νεροκάρδαμο, πλυμένο
και ψιλοκομμένο
1 καρδιά μαρουλιού, ψιλοκομμένη
4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 κουταλιά ψιλοκομμένο φρέσκο εστραγκόν
1 σκελίδα σκόρδο, ξεφλουδισμένη και λιωμένη
1 μικρό ματσάκι μάραθο, ψιλοκομμένο
600 ml ζωμό κότας
300 ml αποβουτυρωμένο γάλα
50 γρ. ταλιατέλες, κομμένες σε μικρά κομμάτια
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζετε το σέλερι, τα πράσα, το νεροκάρδαμο, τα κρεμμυδάκια, το εστραγκόν, το σκόρδο και το μάραθο σε μια κατσαρόλα. Προσθέτετε το ζωμό και το αποβουτυρωμένο γάλα και αλατοπιπερώνετε. Αφήνετε τα υλικά να σιγοβράσουν για 20 με 25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Πολτοποιείτε τα υλικά στο μπλέντερ, μέχρι να γίνουν ένας λείος χυλός. Ρίχνετε ξανά τη σούπα σε μια καθαρή κατσαρόλα και την αφήνετε να πάρει βράση. Προσθέτετε τις ταλιατέλες και τις αφήνετε να βράσουν για 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Σερβίρετε τη σούπα καυτή.
0 αστέρια από 3 επισκέπτες