Πράσινη σούπα 3 ψήφοι

Πράσινη σούπα
 
 

Υλικά (4 μερίδες)

1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι κομμένο
1 σκελίδα σκόρδο κομμένη
200 γρ. πατάτα κομμένη σε κύβους των 2,5 εκ.
750 ml ζωμός λαχανικών ή κοτόπουλου
1 μικρό αγγούρι κομμένο σε κομμάτια
1 ματσάκι νεροκάρδαμο των 75 γρ.
115 γρ. λεπτά πράσινα φασολάκια (αμπελοφάσουλα) καθαρισμένα και κομμένα στη μέση
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

1. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε την πατάτα και σοτάρουμε για άλλα 2-3 λεπτά.
2. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το ζωμό, αφήνουμε να πάρει βράση και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά.
3. Προσθέτουμε το αγγούρι και μαγειρεύουμε για άλλα 3 λεπτά ή μέχρι οι πατάτα να γίνει τρυφερή. (Δοκιμάζουμε αν μπαίνει η μύτη του μαχαιριού.) Προσθέτουμε το νεροκάρδαμο και μαγειρεύουμε για λίγο ακόμη μέχρι να μαραθεί.
4. Μεταφέρουμε τη σούπα στο μπλέντερ και τη λιώνουμε μέχρι να γίνει λεπτόρρευστη.
5. Ατμίζουμε τα φασολάκια για 3-4 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τρυφερά και τα προσθέτουμε στη σούπα, βάζουμε αλατοπίπερο και τη ζεσταίνουμε. Σερβίρεται ζεστή ή κρύα.
3 αστέρια από 3 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες