Σουφλέ τυριών με προσούτο
Μπορείτε να το σερβίρετε στο οικογενειακό τραπέζι και στις μικρές συγκεντρώσεις. Το λατρεύουν μικροί και μεγάλοι. Το σουφλέ σερβίρεται αμέσως μόλις βγει από το φούρνο και δεν επιτρέπεται να περιμένει στους μεγάλους μπουφέδες.
Υλικά (6 μερίδες)
60 γρ. βούτυρο
60 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
400 γρ. γάλα
Λίγο πιπέρι καγιέν
1 κουταλάκι γλυκού μουστάρδα σε σκόνη
5-6 αυγά, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
70 γρ. τριμμένη γραβιέρα
70 γρ. παρμεζάνα ή πεκορίνο φρεσκοκομμένο
80 γρ. προσούτο κομμένο σε κομματάκια
60 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
400 γρ. γάλα
Λίγο πιπέρι καγιέν
1 κουταλάκι γλυκού μουστάρδα σε σκόνη
5-6 αυγά, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
70 γρ. τριμμένη γραβιέρα
70 γρ. παρμεζάνα ή πεκορίνο φρεσκοκομμένο
80 γρ. προσούτο κομμένο σε κομματάκια