Υλικά (4-6 μερίδες)
6 αυγά
5 κουταλιές βούτυρο ή μαργαρίνη
3 κουταλιές αλεύρι
1 κουταλάκι μπέικινγκ πάουντερ
1,5 φλιτζάνι γάλα
Αλάτι και πιπέρι φρεσκοαλεσμένο
1 κουταλάκι φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
1 φλιτζάνι τσαγιού σπανάκι βρασμένο και περασμένο στο μπλέντερ
100 γρ. τυρί γραβιέρα ή έμενταλ τριμμένο
5 κουταλιές βούτυρο ή μαργαρίνη
3 κουταλιές αλεύρι
1 κουταλάκι μπέικινγκ πάουντερ
1,5 φλιτζάνι γάλα
Αλάτι και πιπέρι φρεσκοαλεσμένο
1 κουταλάκι φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
1 φλιτζάνι τσαγιού σπανάκι βρασμένο και περασμένο στο μπλέντερ
100 γρ. τυρί γραβιέρα ή έμενταλ τριμμένο
Εκτέλεση
1. Κτυπάμε τα ασπράδια των αυγών, ώσπου να γίνουν μια σφικτή μαρέγκα.2. Φτιάχνουμε μπεσαμέλ με το βούτυρο, το αλεύρι και το γάλα
3. Κτυπάμε τους κρόκους στο μπλέντερ μέχρι να ασπρίσουν.
4. Αναμιγνύουμε τους κρόκους, το μοσχοκάρυδο, το τυρί, το σπανάκι και τελευταία τη μαρέγκα και τα προσθέτουμε στη μπεσαμέλ.
5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο χαμηλό φούρνο για 1 ώρα.