Αβοκάντο με μοτσαρέλα και προσούτο 7 ψήφοι

Αβοκάντο με μοτσαρέλα και προσούτο
 
 

Υλικά (2 μερίδες)

1 αβοκάντο
1 γλυκολέμονο
1 φρέσκια μοτσαρέλα
1 κουταλάκι κουκουνάρι
1 κουταλάκι αλάτι χοντρό
1 κουταλιά ελαιόλαδο
6 φέτες προσούτο
1 κουταλιά μέλι
1 κουταλάκι πιπερόριζα φρεσκοτριμμένη
φύλλα φρέσκου βασιλικού
μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε γουδί λιώνουμε τα φύλλα Βασιλικού με το κουκουνάρι, το αλάτι, το ελαιόλαδο και μαύρο πιπέρι. Κόβουμε στη μέση το αβοκάντο και ξεφλουδίζουμε. Αφαιρούμε το κουκούτσι και αλείφουμε το αβοκάντο με γλυκολέμονο. Μοιράζουμε τον πολτό του βασιλικού στις κοιλότητες του αβοκάντο και προσθέτουμε από μισή μοτσαρέλα σε κάθε κομμάτι. Τυλίγουμε με το προσούτο τα 2 κομμάτια αβοκάντο και ψήνουμε σε φούρνο στους 180° για περίπου 15 λεπτά.
Αναμιγνύουμε το μέλι με την πιπερόριζα και περιχύνουμε το αβοκάντο.
1 αστέρια από 7 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες