Σκορδάτες σουπιές με παρμεζάνα 1 ψήφοι

Από ΤΡΙΓΚΟΥΛΛΟΣ
Σκορδάτες σουπιές με παρμεζάνα
( *)Πώς να ξεσποριάσετε εύκολα την ντομάτα: Σχηματίζετε έναν σταυρό με το μαχαίρι στη βάση της ντομάτας και τη ρίχνετε σε βραστό νερό για 30 δευτερόλεπτα. Τη μεταφέρετε σε κρύο νερό για να την ξεφλουδίσετε, τραβώντας τις φλοίδες από τη βάση. Αφαιρείτε τα σποράκια της με ένα κουταλάκι και την ψιλοκόβετε.
 
 

Υλικά (4)

350 γρ. σουπιές, κομμένες σε λωρίδες
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
2 κ. σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
2 κ. σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
1 μεγάλη ντομάτα, ξεσποριασμένη και ψιλοκομμένη*
25 γραμμ. παρμεζάνα, χοντρά τριμμένη αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένετε τις σουπιές, τις σκουπίζετε καλά με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τις χαράζετε χιαστί, ώστε να σχηματίσετε ρόμβους στη μία πλευρά τους. (6x2,5 εκ.). Αναμειγνύετε το σκόρδο με το ελαιόλαδο το αλατοπίπερο και τον μισό μαϊντανό σε ένα μπολ. Προσθέτετε τις σουπιές και τις αφήνετε να σταθούν στο ψυγείο για 10 λεπτά. Λαδώνετε ελαφρά ένα τηγάνι και το βάζετε να ζεσταθεί πολύ καλά. Ψήνετε τη σουπιά, σε δύο δόσεις, γυρίζοντάς τη συχνά έως ότου πάρει λευκό χρώμα από όλες τις πλευρές, προσθέτετε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και τις ανακατεύετε ώσπου να ζεσταθούν. Βάζετε τη σουπιά σε πιατέλα και την πασπαλίζετε με την παρμεζάνα και τον υπόλοιπο μαϊντανό. Σερβίρετε ως ορεκτικό ή πρώτο πιάτο.
0 αστέρια από 1 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες