Σκορδάτες σουπιές με παρμεζάνα
( *)Πώς να ξεσποριάσετε εύκολα την ντομάτα: Σχηματίζετε έναν σταυρό με το μαχαίρι στη βάση της ντομάτας και τη ρίχνετε σε βραστό νερό για 30 δευτερόλεπτα. Τη μεταφέρετε σε κρύο νερό για να την ξεφλουδίσετε, τραβώντας τις φλοίδες από τη βάση. Αφαιρείτε τα σποράκια της με ένα κουταλάκι και την ψιλοκόβετε.
Υλικά (4)
350 γρ. σουπιές, κομμένες σε λωρίδες
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
2 κ. σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
2 κ. σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
1 μεγάλη ντομάτα, ξεσποριασμένη και ψιλοκομμένη*
25 γραμμ. παρμεζάνα, χοντρά τριμμένη αλάτι και πιπέρι
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
2 κ. σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
2 κ. σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
1 μεγάλη ντομάτα, ξεσποριασμένη και ψιλοκομμένη*
25 γραμμ. παρμεζάνα, χοντρά τριμμένη αλάτι και πιπέρι