Σαλάτα με κριθαράκι, κουκουνάρια και τυρί φέτα 3 ψήφοι

Σαλάτα με κριθαράκι, κουκουνάρια και τυρί φέτα
 
 

Υλικά (8 μερίδες ως παράπλευρο πιάτο)

350 γρ. κριθαράκι
2 κουταλιές συν 1/2 κουταλιά ελαιόλαδο
1,5 φλιτζ. κομμάτια φέτας με μυρωδικά (π.χ. βασιλικός και ντομάτα περίπου 180 γρ.)
1 φλιτζ. κόκκινη πιπεριά
1 φλιτζ. κίτρινη πιπεριά κομμένη
3/4 φλιτζ. ελιές Καλαμάτας ξεσποριασμένες
4 κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα
2 κουταλιές κάπαρη στραγγισμένη
3 κουταλιές χυμός λεμονιού
1 κουταλιά λευκό ξύδι
1 κουταλιά σκόρδο ψιλοκομμένο
1,5 κουταλάκι ξηρή ρίγανη
1 κουταλάκι μουστάρδα Dijon
1 κουταλάκι κύμινο τριμμένο
3 κουταλιές κουκουνάρια καβουρδισμένα

Εκτέλεση

1. Βράζουμε, στραγγίζουμε, ξεπλένουμε με κρύο νερό και ξαναστραγγίζουμε καλά το κριθαράκι. Το μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Το ανακατεύουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο. Προσθέτουμε την κομματιασμένη φέτα, τις κομμένες πιπεριές, τις ελιές Καλαμάτας, τα πράσινα κρεμμυδάκια και την κάπαρη.
2. Αναμιγνύουμε το χυμό λεμονιού, το ξύδι, το σκόρδο, τη ρίγανη, τη μουστάρδα και το κύμινο σε ένα μικρό μπολ. Ρίχνουμε βαθμιαία κτυπώντας το υπόλοιπο 1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο. Βάζουμε αλατοπίπερο κατά τη γεύση στο dressing.
3. Προσθέτουμε το dressing στο μίγμα από το κριθαράκι και το ανακατεύουμε για να αναμιχθούν καλά τα συστατικά. Προσθέτουμε αλατοπίπερο κατά τη γεύση. (Μπορεί να φτιαχτεί και μέχρι 6 ώρες πριν και να φυλαχθεί σκεπασμένο στο ψυγείο.)
4. Γαρνίρουμε τη σαλάτα με κουκουνάρια και σερβίρουμε.
0 αστέρια από 3 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες