Υλικά (6 μερίδες)
Ντρέσινγκ:
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη και λιωμένη με 1/4 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλιά ξύδι βαλσάμικο
1 κουταλιά ξύδι
1/4 φλιτζάνι συν 2 κουταλιές ελαιόλαδο
3 ματσάκια ρόκα, χωρίς τους σκληρούς μίσχους και τα φύλλα πλυμένα και στεγνωμένα
6 μικρές ντομάτες (περίπου 750 γρ.) κομμένες σταυρωτά σε φέτες των 6 χιλ.
120 γρ. τυρί ρικότα αλατισμένο ή φέτα κομματιασμένη (περίπου 1 φλιτζάνι)
1 κουταλιά φύλα από φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένα