Πικάντικη σάλτσα ταχίνι
Σερβίρεται ως ντιπ, με ξεροψημένη πίτα ή ωμά λαχανικά, αλλά και ως σάλτσα με βραστά φασόλια,
μπρόκολο, κουνουπίδι, πατάτε; ή σαλάτα τόνου. Ταιριάζει ακόμα με πράσινη σαλάτα, αλλά και με
ζυμαρικά που θα τα σερβίρετε κρύα.
μπρόκολο, κουνουπίδι, πατάτε; ή σαλάτα τόνου. Ταιριάζει ακόμα με πράσινη σαλάτα, αλλά και με
ζυμαρικά που θα τα σερβίρετε κρύα.
Υλικά (2 φλιτζάνια σάλτσα)
1/2 φλιτζάνι ταχίνι
1/4 φλιτζάνι χλιαρό νερό
4 κουταλιές φρέσκο χυμό λεμονιού, ή περισσότερο
3 σκελίδες σκόρδο ή 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτά φετάκια
2 κουταλιές σουσάμι
1 κουταλάκι ολόκληρους κόκκους κύμινο
1 κουταλάκι ολόκληρους κόκκους κόλιανδρο
1 φλιτζάνι στραγγιστό γιαούρτι
1 μικρή φρέσκια καυτερή πιπεριά, ψιλοκομμένη ή μπόλικο φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Αλάτι
3-4 κουταλιές ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό