Υλικά (6 μερίδες)
4 μεγάλες ώριμες τομάτες (~500 γρ) ξεσποριασμένες και ψιλοκομμένες
500 γρ πέννες
1/3 φλιτζ ελαιόλαδο
2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο
1 κουτ, σούπας φρέσκα τσάϊβς (chives) κομμένα
1 κουτ. σούπας βασιλικός φρέσκος κομμένος
1 κουτ. σούπας μαϊντανός κομμένος
1 κουτ. σούπας ματζουράνα φρέσκη ψιλοκομμένη
2 κουτ. τσαγιού ξύσμα λεμονιού
1/4 φλιτζ ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσια
πιπέρι μαύρο φρεσκοαλεσμένο κατά τη γεύση
αλάτι κατά τη γεύση
Εκτέλεση
1. Στραγγίζουμε τις τομάτες σε ένα τρυπητό για περίπου 30 λεπτά. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύουμε το λάδι, το σκόρδο, το σχοινόχορτο, το βασιλικό, το μαϊντανό, τη ματζουράνα, το ξύσμα λεμονιού, τις ελιές και το πιπέρι. Προσθέτουμε τις στραγγισμένες τομάτες και αλάτι κατά γεύση.2. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό, το βάζουμε αμέσως στο μίγμα τομάτας και μυρωδικών και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε αμέσως.