Υλικά (4-6 μερίδες)
500 γρ. πένες
30 γρ. μανιτάρια μαύρα κινέζικα ξηρά
2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες
5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 κύβοι ζωμού κοτόπουλου
1 κουταλάκι πιπέρι μαύρο
1 μεγάλη πράσινη ψιλοκομμένη
1/4 κουταλάκι καυτερές νιφάδες τσίλι
1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
1,5 κουταλάκι ζάχαρη μαύρη
1 κουταλάκι θρούμπι ξηρό
φλούδα από 1 λεμόνι ψιλοκομμένη
30 γρ. μανιτάρια μαύρα κινέζικα ξηρά
2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες
5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 κύβοι ζωμού κοτόπουλου
1 κουταλάκι πιπέρι μαύρο
1 μεγάλη πράσινη ψιλοκομμένη
1/4 κουταλάκι καυτερές νιφάδες τσίλι
1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
1,5 κουταλάκι ζάχαρη μαύρη
1 κουταλάκι θρούμπι ξηρό
φλούδα από 1 λεμόνι ψιλοκομμένη
Εκτέλεση
1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.2. Βάζουμε τα μανιτάρια σε καυτό νερό για 20 λεπτά περίπου και μόλις μαλακώσουν και κρυώσουν, τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Φυλάμε το νερό τους.
3. Στο μεταξύ ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να κάψει. Προσθέτουμε τους κύβους ζωμού, το πιπέρι, το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά, μέχρι να μαλακώσουν, για 10 περίπου λεπτά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα μαγειρεύουμε σκεπασμένα σε μέτρια φωτιά με 1 περίπου φλιτζ. από το νερό τους για άλλα 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
4. Αναμιγνύουμε τη σάλτσα με το ζυμαρικό και σερβίρουμε αμέσως ρίχνοντας και παρμεζάνα, αν θέλουμε.