Πένες με γκοργκοντζόλα και αχλαδιά
Ένας νοστιμότατος συνδυασμός από τη μοναδική γεύση της γκοργκοντζόλας και της γλύκας του φρέσκου αχλαδιού.
Υλικά (4 μερίδες)
500 γρ. πένες ή άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας μας
60 γρ. βούτυρο
80 γρ. τυρί παρμεζάνα τριμμένο
60 γρ. τυρί γκοργκοντζόλα κομματιασμένο
250 ml παχιά κρέμα χτυπητή
2 μεγάλα αχλάδια ξεφλουδισμένα και κομμένα σε κύβους
120 γρ. καρύδια καβουρδισμένα και τεμαχισμένα
πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο κατά τηυ γεύση
60 γρ. βούτυρο
80 γρ. τυρί παρμεζάνα τριμμένο
60 γρ. τυρί γκοργκοντζόλα κομματιασμένο
250 ml παχιά κρέμα χτυπητή
2 μεγάλα αχλάδια ξεφλουδισμένα και κομμένα σε κύβους
120 γρ. καρύδια καβουρδισμένα και τεμαχισμένα
πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο κατά τηυ γεύση
Εκτέλεση
1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό και το επαναφέρουμε στην κατσαρόλα του.2. Ρίχνουμε ανακατεύοντας στο ζυμαρικό το βούτυρο, την παρμεζάνα και την γκοργκοντζόλα και το βάζουμε σε μέτρια φωτιά. Μαγειρεύουμε μέχρι να λιώσουν τελείως τα τυριά. Ρίχνουμε στο μίγμα την κρέμα και ανακατεύουμε. Το βγάζουμε από τη φωτιά και «διπλώνουμε» τα αχλάδια στο μίγμα του ζυμαρικού. Ρίχνουμε από πάνω τα καρύδια, βάζουμε πιπέρι και σερβίρουμε.