Πατέ μανιταριών 9 ψήφοι

Πατέ μανιταριών
 
 

Υλικά


1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα
3 φέτες σκόρδο
500 γρ. μανιτάρια στρογγυλά κομμένα στα τέσσερα
4 κουταλιές βούτυρο
1/2 κουταλάκι αλάτι ή κατά τη γεύση
1/4 κουταλάκι εστραγκόν
1/4 κουταλάκι πιπέρι
2 κουταλιές ξηρό λευκό βερμούτ
3-4 κουταλιές κρέμα γάλακτος
650 γρ. ολόκληρα αμύγδαλα ασπρισμένα και καβουρδισμένα.

Εκτέλεση

1. Βάζουμε στο μπλέντερ το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα αλέθουμε διακεκομμένα ώστε να κοπούν χοντρά. Τα βάζουμε σε ένα μπολ.
2. Με το ίδιο τρόπο χοντροκόβουμε και τα μανιτάρια. Δεν ξεπλένουμε το δοχείο του μπλέντερ.
3. Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα μανιτάρια, το αλάτι, το εστραγκόν και το πιπέρι. Σοτάρουμε ανακατεύοντας που και που μέχρι να απορροφηθούν τα περισσότερα υγρά τους.
4. Ξεχωρίζουμε 1 1/3 φλιτζάνι αμύγδαλα και τα υπόλοιπα τα βάζουμε στο δοχείο του μπλέντερ και τα χοντροκόβουμε. Βγάζουμε 4 κουταλιές σε ένα πιατάκι και προσθέτουμε στο δοχείο του μπλέντερ το μίγμα, την κρέμα και το βερμούτ και τα αλέθουμε ώστε να γίνουν όλα μια λεία μάζα. Βγάζουμε το μπολ, προσθέτουμε τα χοντροκομμένα αμύγδαλα, ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε και παγώνουμε.
5. Κάνουμε το πατέ μια μπάλα και το σερβίρουμε σε μια πιατέλα πάνω σε φύλλα μαρουλιού. Μπήγουμε τα ολόκληρα αμύγδαλα (να μπούνε λίγο) με τις μύτες προς τα έξω, το ένα κοντά στο άλλο, γύρω-γύρω ώστε να μοιάζει με σκατζόχοιρο. Συνοδεύεται από ψωμάκια ή κράκερ.
2 αστέρια από 9 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες