Υλικά (4 μερίδες)
250 γρ. παπαρδέλες
200 γρ. μανιτάρια, κοινά
50 γρ. μανιτάρια, πορσίνι
15 ml ελαιόλαδο
20 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
5 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
χυμός από 1 φρέσκια ντομάτα
ζωμός από 50 γρ. μανιτάρια πορσίνι
20 ml κρέμα γάλακτος
25 γρ. παρμεζάνα
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.2. Σοτάρουμε τα μανιτάρια με ελαιόλαδο. Προσθέτουμε σκόρδο και κρέμα γάλακτος. Σβήνουμε με ζωμό από πορσίνι και χυμό φρέσκιας ντομάτας. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
3. Ανακατεύουμε με τις παπαρδέλες έως ότου να δέσει η σάλτσα. Σερβίρουμε με ξυσμένη παρμεζάνα.
|