Πατάτες φούρνου με πορτοκάλι
Ταιριάζει να τις σερβίρεις με αρνάκι ψητό στον φούρνο ή κοτόπουλο ψητό ή μπριζόλες ψητές.
Υλικά
1,5 κιλό πατάτες καθαρισμένες και κομμένες κυδωνάτες
χυμό 1 πορτοκαλιού
χυμό 1 λεμονιού
1 κ. γ. γαλλική μουστάρδα, πικάντικη
1 φλ. ελαιόλαδο
1 κ. σ. κοφτή θυμάρι
αλάτι
πιπέρι
χυμό 1 πορτοκαλιού
χυμό 1 λεμονιού
1 κ. γ. γαλλική μουστάρδα, πικάντικη
1 φλ. ελαιόλαδο
1 κ. σ. κοφτή θυμάρι
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύετε τους χυμούς με την μουστάρδα, να διαλυθεί καλά.Βάζετε τις πατάτες στο ταψί και τις περιχύνετε με το μείγμα των χυμών. Τις ανακατεύετε καλά με τα χέρια να ποτιστούν όλες καλά.
Στην συνέχεια ρίχνετε και το ελαιόλαδο, πασπαλίζετε με το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι.
Τις ψήνετε σκεπασμένες με λαδόχαρτο, σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45΄.
Στην συνέχεια αφαιρείτε το λαδόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 20΄, περίπου, μέχρι να ροδίσουν.