Πατατάκια με μανιτάρια, θυμάρι και κρασί 3 ψήφοι

Από ΜΑΡΙΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
Πατατάκια με μανιτάρια, θυμάρι και κρασί
 
 

Υλικά (6)

1 κιλό μικρές ολόκληρες πατάτες με την φλούδα πολύ καλά πλυμένες
1/4 φλ. ελαιόλαδο
500 γρ. φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε χοντρές φέτες
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
2 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι
1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί
1/2 λίτρο ζωμό κρέατος
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τις ολόκληρες πατάτες ανακατεύοντας ελαφριά με μια σπάτουλα. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, το σκόρδο και σοτάρουμε για 4 με 5 λεπτά ακόμα μέχρι να πιούν τα υγρά τους. Προσθέτουμε το θυμάρι και σβήνουμε με το κρασί. Αφού εξατμιστούν τελείως τα υγρά, περιχύνουμε με το ζωμό. Μόλις πάρει βράση τα μεταφέρουμε σε ταψί. Ψήνουμε τις πατάτες σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, στις αντιστάσεις για 35 με 40 λεπτά, έως ότου μαλακώσουν καλά και μείνουν σχεδόν με το λάδι τους.
Μπορούμε να τις συνοδέψουμε με κρέας τις αρεσκείας μας.
0 αστέρια από 3 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες