
Υλικά (4 μερίδες)
500 γρ. φρέσκο μπρόκολο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1/4 φλιτζ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κόκκινη καυτερή πιπερίτσα (τσίλι), κομμένη σε λεπτές φέτες
αλάτι
500 γρ. ορεκιέτε
13/4 φλιτζ. φρεσκοτριμμένο πεκορίνο
Εκτέλεση
? Καθαρίζετε το κοτσάνι του μπρόκολου και το κόβετε σε μικρούς κύβους. ? Χωρίζετε το επάνω τμήμα του μπρόκολου σε μπουκετάκια. Βράζετε το κοτσάνι και τα μπουκετάκια σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, για 8 περίπου λεπτά ή ώσπου να μαλακώσουν. ? Σουρώνετε καλά το μπρόκολο και κρατάτε το νερό του για να μαγειρέψετε τα ζυμαρικά. ? Σ' ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το σκόρδο ώσπου να χρυσίσει. ? Προσθέτετε το μπρόκολο και την κόκκινη καυτερή πιπερίτσα, αλατίζετε και μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά, για 5 λεπτά ακόμα. ? Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά. ? Στο μεταξύ, βάζετε το νερό από το μπρόκολο να βράσει, ρίχνετε τα ζυμαρικά και τα αφήνετε ώσπου να γίνουν al dente (περίπου 20 λεπτά). ? Τα σουρώνετε καλά και τα προσθέτετε στο τηγάνι με το μπρόκολο. ? Ανακατεύετε σε δυνατή φωτιά, για Ι-2 λεπτά. Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά, πασπαλίζετε με το πεκορίνο και σερβίρετε.