Ομελέτα με αβοκάντο και γαρίδες
Στη συνταγή αυτή χρησιμοποιούμε μεγάλα αβοκάντο (γύρω στα 200 γρ.). Για μικρότερα ή μεγαλύτερα ρυθμίζουμε την ποσότητα αντίστοιχα.
Υλικά (2 μερίδες)
6 αυγά
2 κουταλιές μαϊντανός τεμαχισμένος
2 κουταλιές χυμός λεμονιού κατανεμημένος
¼ κουταλάκι αλάτι
1/8 κουταλάκι σος καυτερής πιπεριάς
1 ώριμο φρέσκο αβοκάντο κομμένο σε κύβους
1,5 κουταλιά βούτυρο
75 γρ. μικρές γαρίδες
3 μίσχοι μαϊντανού
2 κουταλιές μαϊντανός τεμαχισμένος
2 κουταλιές χυμός λεμονιού κατανεμημένος
¼ κουταλάκι αλάτι
1/8 κουταλάκι σος καυτερής πιπεριάς
1 ώριμο φρέσκο αβοκάντο κομμένο σε κύβους
1,5 κουταλιά βούτυρο
75 γρ. μικρές γαρίδες
3 μίσχοι μαϊντανού
Εκτέλεση
1. Χτυπάμε μαζί τα αυγά, τον μαϊντανό, τα ¾ του χυμού λεμονιού, το αλάτι και την καυτερή σος και τα βάζουμε στην άκρη.2. Αναμιγνύουμε απαλά το αβοκάντο με τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού και το βάζουμε στην άκρη.
3. Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι ομελέτας καταλλήλου μεγέθους.
4. Χύνουμε το μίγμα αυγών στο τηγάνι.
5. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, σηκλωνοντας τις άκρες και στρέφοντας το τηγάνι για να τρέξει από κάτω το αμαγείρευτο αυγό, μέχρι να πήξει αλλά να παραμένει ακόμη υγρό στην επιφάνεια.
6. Διασκορπίζουμε το αβοκάντο που φυλάξαμε και τις γαρίδες πάνω στην ομελέτα.
7. Διπλώνουμε την ομελέτα στα δυο και ζεσταίνουμε για 1-2 λεπτά ακόμη.
8. Γλιστράμε την ομελέτα σε ένα ζεσταμένο πιάτο σερβιρίσματος`, γαρνίροντας με τους μίσχους μαϊντανού.
9. Σερβίρουμε κόβοντας την ομελέτα σε τριγωνικές φέτες.