Υλικά (2 μερίδες ως κύριο πιάτο)
1 κουταλιά μέλι
1 κουταλιά χυμός λεμονιού
1,5 κουταλάκι τζίντζερ φρέσκο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές φυτικό λάδι
3 κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα διαγώνια σε λεπτές φέτες
1 μεγάλο καρότο κομμένο σε λεπτά ραβδάκια των 3 εκ.
350 γρ. μεγάλες γαρίδες (περίπου 12) καθαρισμένες
120 γρ. ασιατικά ρυζομακάρονα
1 σφιχτό, ώριμο αβοκάντο καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους των 3 χιλ.
Εκτέλεση
1. Σε ένα μικρό μπολ κτυπάμε μαζί το μέλι, το χυμό λεμονιού και το τζίντζερ μέχρι να ανακατευθούν καλά. Προσθέτουμε το λάδι σε αργή ροή, κτυπώντας μέχρι να γίνουν γαλάκτωμα και βάζουμε αλάτι και πιπέρι.2. Βράζουμε 3 λίτρα νερό και ρίχνουμε μέσα τις γαρίδες, τις οποίες βράζουμε μέχρι μόλις να γίνουν, περίπου για 1 λεπτό. Με ένα τρυπητό κουτάλι τις μεταφέρουμε σε ένα πιάτο.
3. Αφήνουμε το νερό να ξαναβράσει και ρίχνουμε τα ρυζομακάρονα και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου για 3 λεπτά. Τα στραγγίζουμε σε ένα τρυπητό, τα ξεπλένουμε με κρύο νερό και τα ξαναστραγγίζουμε καλά. Τα κόβουμε σε μήκη των 10 εκ.
4. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύουμε ανακατεύοντας απαλά τις γαρίδες, το ζυμαρικό, τα λαχανικά, το ντρέσινγκ και αλατοπίπερο κατά τη γεύση.