Υλικά
160 γρ. βούτυρο αγελαδινό σε θερμοκρασία δωματίου, κομμένο σε κύβους
100 γρ. ζάχαρη
40 γρ. ρούμι
200 γρ. ινδοκάρυδο
120 γρ. αμυγδαλόψιχα
100 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα, χοντροτριμμένα στο μούλτι, μισοψημένα
100 γρ. ζάχαρη
40 γρ. ρούμι
200 γρ. ινδοκάρυδο
120 γρ. αμυγδαλόψιχα
100 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα, χοντροτριμμένα στο μούλτι, μισοψημένα
Εκτέλεση
Χτυπάμε καλά στον κάδο του μίξερ σε μέτρια ταχύτητα το βούτυρο με τη ζάχαρη ώσπου να αφρατέψουν. Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε λίγο, λίγο το ρούμι. Κατόπιν το ινδοκάρυδο με την αμυγδαλόσκονη. Χτυπάμε 2 λεπτά ακόμα. Σταματάμε το χτύπημα και ρίχνουμε τα χοντροτριμμένα αμύγδαλα. Ανακατεύουμε καλά με μια πλαστική σπάτουλα. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο να παγώσει και έπειτα παίρνουμε μικρές ποσότητες μείγματος με το χέρι μας και πλάθουμε μπαστουνάκια μήκους 8 εκ. και πάχους 1 εκ.Βάζουμε τα μπαστουνάκια σε ταψί με λαδόκολλα, αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους γιατί θα απλώσουν κατά το ψήσιμο. Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 8-10 λεπτά.
Αν δεν έχουμε την υπομονή να περιμένουμε να σφίξει το μείγμα για να το δουλέψουμε, μπορούμε να γεμίσουμε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με ίσιο μεγάλο κορνέ και σχηματίζουμε τα μπαστουνάκια κατευθείαν στο ταψί.