Ρεβανί με ινδοκάρυδο
Μια παραλλαγή του ρεβανιού Βέροιας που είχα δώσει. Ένα υπέροχο πεντανόστιμο και αρωματικό γλυκό που σας κάνει να χτυποχειλατε.
Υλικά (7 μερίδες)
200 γρ. ινδοκάρυδο
200 γρ. αλεύρι
250 γρ. ζάχαρη
150 γρ. βούτυρο αγελαδινό
150 γρ. γάλα
3 αυγά
λιγότερο από μισό κουταλάκι Μπέικιν
βανίλια
Για το σιρόπι
250 γρ. νερό
500 γρ. ζάχαρη
1 κ.σ. γλυκόζη
200 γρ. αλεύρι
250 γρ. ζάχαρη
150 γρ. βούτυρο αγελαδινό
150 γρ. γάλα
3 αυγά
λιγότερο από μισό κουταλάκι Μπέικιν
βανίλια
Για το σιρόπι
250 γρ. νερό
500 γρ. ζάχαρη
1 κ.σ. γλυκόζη
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε καλά το ινδοκάρυδο με το αλεύρι και το μπέικιν. Χτυπάμε το βούτυρο για 5 λεπτά και ρίχνουμε την άχνη. Συνεχίζουμε καλό χτύπημα να αφρατέψουν καλά και ρίχνουμε διαδοχικά το γάλα και τα αυγά για να μπορέσουν να απορροφηθούν από το βούτυρο και τη βανίλια. (Πάντα τα υγρά στοιχεία μπαίνουν λίγο, λίγο) Τέλος ρίχνουμε το αλεύρι με το ινδοκάρυδο και το μπέικιν που τα έχουμε ανακατέψει και χτυπάμε για 2-3 λεπτά ακόμα. Μόλις στρώσει το μείγμα το αδειάζουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου.Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη και τη γλυκόζη και τα βράζουμε για 2 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει και όταν βγάλουμε καυτό το ρεβανί το περιχύνουμε.
|