Υλικά (10 κουλούρια)
110 γρ. καρύδα τριμμένη
10 κερασάκια γλασέ
50 γρ. βούτυρο
40 γρ. ζάχαρη καστανή
1/2 κουταλάκι του γλυκού άρωμα βανίλιας
60 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μονό του
10 κερασάκια γλασέ
50 γρ. βούτυρο
40 γρ. ζάχαρη καστανή
1/2 κουταλάκι του γλυκού άρωμα βανίλιας
60 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μονό του
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε μπολ χτυπάτε το βούτυρο και τη ζάχαρη να αφρατέψουν. προσθέτετε τη βανίλια και το αλεύρι και ανακατεύετε καλά. μοιράζετε το μίγμα σε 10 κομμάτια και με βρεγμένα χεριά πλάθετε 10 μπαλάκια. τα περνάτε από την καρύδα και τα βάζετε σε βουτυρωμένο ταψάκι. Τα πιέζετε ελαφρά να πλατύνουν και βάζετε στο κέντρο τους από 1 κερασάκι γλασέ πιέζοντας το να κολλήσει. Βάζετε στο φούρνο και ψήνετε για 15-20 λεπτά η ώσπου να ροδίσουν. Τα αφήνετε να κρυώσουν, ξεφορμάρετε και σερβίρετε.Καλή επιτυχία!