Μπαρμπούνια προβενσαλ 1 ψήφοι

Από ΜΑΡΙΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
Μπαρμπούνια προβενσαλ
Με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να κάνουμε και τα λυθρίνια.
 
 

Υλικά

6 μεγάλα μπαρμπούνια
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 φύλλα δάφνης
1/2 κιλό ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
2 κ. σ. λάδι για την σάλτσα
μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλεύρι
λάδι για το τηγάνι
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα ψάρια μας, τα πλένουμε καλά και τα αλατοπιπερώνουμε.
Τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε να ροδίσουν καλά και από τις δύο μεριές. Τα βάζουμε σε πυρέξ και τα διατηρούμε ζεστά. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε τις 2 κουταλιές σούπας λάδι, τα κρεμμύδια και τα σκόρδα και τα τσιγαρίζουμε να μαραθούν. Προσθέτουμε τις ντομάτες και τα φύλλα δάφνης. Αλατοπιπερώνουμε. Βράζουμε την σάλτσα για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να δέσει. Την ρίχνουμε πάνω στα μπαρμπούνια και πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό.
Σερβίρετε ζεστό.
Καλή σας όρεξη!
0 αστέρια από 1 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες