Υλικά (6 μερίδες)
1 κιλό μπαρμπούνια κάπως μεγάλα
2 φλιτζάνια τσαγιού ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι αλεύρι σκληρό
αλάτι
7 λεμονόφυλλα
2 φλιτζάνια τσαγιού ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι αλεύρι σκληρό
αλάτι
7 λεμονόφυλλα
Εκτέλεση
1.Καθαρίζετε τα μπαρμπούνια από τα λέπια και τα εντόσθια. Τα πλένετε και τα αφήνετε να στραγγίσουν καλά.2.Τα αλατίζετε και τα αλευρώνετε και από τις δύο πλευρές. Τα τηγανίζετε σε καυτό ελαιόλαδο μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
3.Στρώνετε μια πιατέλα με τα λεμονόφυλλα και τοποθετείτε πάνω τα μπαρμπούνια . Σκεπάζετε με μια βαμβακερή πεσέτα και τα αφήνετε να τραβήξουν το άρωμα από τα λεμονόφυλλα για 10 λεπτά τα σερβίρετε αμέσως μετά.