Υλικά (2-4 μερίδες)
1 αβοκάντο
1 φλιτζάνι χτυπητή κρέμα
1 γκρέιπφρουτ
1 κουταλιά βερμούτ
2 φύλλα ζελατίνας
4-6 φέτες καπνιστός σολωμός
1 φλιτζάνι χτυπητή κρέμα
1 γκρέιπφρουτ
1 κουταλιά βερμούτ
2 φύλλα ζελατίνας
4-6 φέτες καπνιστός σολωμός
Εκτέλεση
1. Από νωρίς μουλιάζουμε τη ζελατίνα σε κρύο νερό.2. Αφαιρούμε το λεπτό άσπρο περίβλημα από έξι φέτες γκρέιπ φρουτ. Βάζουμε το χυμό που θα βγει σε ένα μπρίκι και ρίχνουμε μέσα τη ζελατίνα. Σε χαμηλή φωτιά το ζεσταίνουμε ανακατεύοντας μέχρι η ζελατίνα να λιώσει.
3. Λιώνουμε το αβοκάντο σε πουρέ στο μπλέντερ. Προσθέτουμε τη ζελατίνα, τη σαντιγί και το βερμούτ και ανακατεύουμε καλά.
4. Το βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα τουλάχιστον.
5. Την τελευταία στιγμή βουτάμε ένα κουτάλι σε ζεστό νερό και μετά στη μους, για να βγάλουμε μια μπάλα. Σερβίρουμε τρεις μπάλες μους σε κάθε πιάτο, τρεις φέτες γκρέιπφρουτ και σολωμό και συνοδεύουμε με φρυγανισμένο ψωμί του τοστ ή κριτσίνια.