Μους σολομού με αγγούρι 1 ψήφοι

Μους σολομού με αγγούρι
 
 

Υλικά (5 φλιτζάνια περίπου)

2 κονσέρβες (450 γρ περίπου) σολομός στραγγισμένος (φυλάμε το υγρό του)
1 φάκελο ζελατίνη χωρίς γεύση
1/3 φλιτζάνι παχιά κρέμα
1/2 κουταλάκι τριμμένο δυόσμο
1/3 φλιτζάνι μαγιονέζα
1/3 φλιτζάνι χυμός λεμονιού
3 κουταλάκια άνηθο φρέσκο
1 μικρό κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα
1/2 μέτριο αγγούρι ξεφλουδισμένο, ξεσποριασμένο και κομμένο στα τέσσερα
λιγο πράσινο πιπέρι και λίγο αλάτι

Εκτέλεση

1. Σε μια μέτρια κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζελατίνη πάνω στο υγρό του σολομού μαζί με αρκετό νερό ώστε το σύνολο να είναι 1 φλιτζάνι Το αφήνουμε για 1 λεπτό να ζεσταθεί. Το ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζελατίνη, περίπου για 5 λεπτά.
2. Βάζουμε στο μπλέντερ το διάλυμα ζελατίνης, τα λαχανικά, την κρέμα γάλακτος, τη μαγιονέζα και το χυμό λεμονιού και τα λιώνουμε στη μεγάλη ταχύτητα. Προσθέτουμε το σολομό, το άνηθο και λίγο αλάτι και τα λιώνουμε μαζί. Χύνουμε το μίγμα σε μια φόρμα ή μπολ των 5 φλιτζάνια μέχρι να σφίξουν.
0 αστέρια από 1 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες