Υλικά (5,5 φλιτζάνια περίπου)
2 φάκελοι ζελατίνη χωρίς γεύση
1 φλιτζάνι κτυπητή ή παχιά κρέμα
2 κονσέρβες (450 γρ συνολικά) σολομός στραγγισμένος (φυλάμε το υγρό του)
3/4 φλιτζάνι μαγιονέζα
1/4 φλιτζάνι χυμός λεμονιού
1 μίσχος σέλερι κομμένος σε μήκη των 10 εκ.
2 κουταλάκια άνηθο φρέσκο
1 κουταλάκι αλάτι
1 μικρό κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα
1/2 μέτριο αγγούρι ξεφλουδισμένο, ξεσποριασμένο και κομμένο στα τέσσερα
λιγο πιπέρι καγιέν
1 φλιτζάνι κτυπητή ή παχιά κρέμα
2 κονσέρβες (450 γρ συνολικά) σολομός στραγγισμένος (φυλάμε το υγρό του)
3/4 φλιτζάνι μαγιονέζα
1/4 φλιτζάνι χυμός λεμονιού
1 μίσχος σέλερι κομμένος σε μήκη των 10 εκ.
2 κουταλάκια άνηθο φρέσκο
1 κουταλάκι αλάτι
1 μικρό κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα
1/2 μέτριο αγγούρι ξεφλουδισμένο, ξεσποριασμένο και κομμένο στα τέσσερα
λιγο πιπέρι καγιέν
Εκτέλεση
1. Σε μια μέτρια κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζελατίνη πάνω στο υγρό του σολομού μαζί με αρκετό νερό ώστε το σύνολο να είναι 1 φλιτζάνι. Το αφήνουμε για 1 λεπτό. Το ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζελατίνη, περίπου για 5 λεπτά.2. Βάζουμε στο μπλέντερ το διάλυμα ζελατίνης, τα λαχανικά, την κρέμα, τη μαγιονέζα και το χυμό λεμονιού και τα λιώνουμε στη μεγάλη ταχύτητα. Προσθέτουμε το σολομό, το άνηθο και το αλάτι και τα λιώνουμε μαζί. Χύνουμε το μίγμα σε μια φόρμα ή μπολ των 5,5 φλιτζάνια μέχρι να σφίξουν.