Υλικά
500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
250 ml. κρέμα γάλακτος
1-2 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.γ. σκόνη ζελατίνης
φρέσκα φρούτα για το γαρνίρισμα
Για τη σος λεμόνι:
500 γρ. λεμόνια
500 γρ. νερό
500 γρ. ζάχαρη
250 ml. κρέμα γάλακτος
1-2 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.γ. σκόνη ζελατίνης
φρέσκα φρούτα για το γαρνίρισμα
Για τη σος λεμόνι:
500 γρ. λεμόνια
500 γρ. νερό
500 γρ. ζάχαρη
Εκτέλεση
Για τη σος λεμόνι:Πλένετε τα λεμόνια και μετά τα τρυπάτε με ένα πιρούνι, τα βράζετε με νερό για 15 λεπτά και μετά τα αφήνετε 5 λεπτά μέσα σε κρύο νερό. Κάνετε το ίδιο άλλες 2 φορές.
Μετά (η καλύτερα την άλλη μέρα) τα κόβετε σε φέτες, βγάζετε τα κουκούτσια και τα πολτοποιείτε. Ζυγίζετε ίσα μέρη νερό, ζάχαρη και πολτό λεμονιού και τα σιγοβράζετε ανακατεύοντας περιοδικά σε ένα κατσαρολάκι μέχρι να δέσουν ελαφρά.
Για το μους:
Αφού μουλιάσετε τη ζελατίνη σε κρύο νερό για 2 λεπτά, τη λιώνετε σε 1 κ.σ. καυτό νερό, τη ρίχνετε μέσα στο γιαούρτι και ανακατεύετε. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να δέσει ελαφρά και μετά προσθέτετε το γιαούρτι, ανακατεύοντας απαλά. Βάζετε τη μους στο ψυγείο να κρυώσει και να σφίξει.
Σερβίρετε με λίγη σος λεμόνι γαρνίροντας με berries, φράουλες ή άλλα φρέσκα φρούτα.