Πλένουμε 800 γρ. βερίκοκα τα καθαρίζουμε και τα βάζουμε να μαγειρευτούν σε μια κατσαρόλα με την ζάχαρη και το κρασί για 15 λεπτά. Τα κάνουμε πουρέ και τα βάζουμε στη φωτιά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Βγάζουμε τον πουρέ από το μάτι και τον αφήνουμε να κρυώσει. Προσθέτουμε έπειτα τα αβγά ένα ένα, ρίχνουμε το μίγμα σε βουτυρωμένη φόρμα για κέικ, το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και το μαγειρεύουμε για 40-45 λεπτά σε μπεν-μαρί στο φούρνο στους 180 βαθμούς. Βγάζουμε το γλυκό από το φούρνο και το αφήνουμε να χλιάνει, το ξεκολλάμε και το διακοσμούμε με τα υπόλοιπα βερίκοκα. Το σερβίρουμε χλιαρό η κρύο.