Μους ανθότυρου με φρούτα εποχής
Μου αρέσουν πολύ οι ιδιαίτερες γεύσεις που συνδυάζουν το γλυκό με το τυρί. Κιουνεφέ, cheesecake, cheescake με γλυκό κουταλιού. Θα δώσω 2 συνταγές με ανθότυρο που είναι αγαπημένο μου τυρί. Αυτό είναι ένα καλοκαιρινό, δροσερό γλυκό.
Υλικά
5 γρ. ζελατίνη φύλλο (1 φύλλο συνήθως είναι 5 γρ. αλλιώς περισσότερα αν είναι μικρά)
220 γρ. κρέμα γάλακτος
220 γρ. ανθότυρο
80 γρ. άχνη
ασπράδι από 1 αυγό
300 γρ. φρούτα εποχής πλυμένα και κομμένα σε κομματάκια( για γαρνίρισμα)
220 γρ. κρέμα γάλακτος
220 γρ. ανθότυρο
80 γρ. άχνη
ασπράδι από 1 αυγό
300 γρ. φρούτα εποχής πλυμένα και κομμένα σε κομματάκια( για γαρνίρισμα)
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό. Ζεσταίνουμε 50 γρ. από την κρέμα γάλακτος προσέχοντας να μη βράσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά, στύβουμε τη ζελατίνα από τα νερά και τη βάζουμε στη ζεστή κρέμα ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει. Ενσωματώνουμε και την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας καλά. Πολτοποιούμε στο μπλέντερ ή στο μούλτι το ανθότυρο με την άχνη έως ότου γίνει κρέμα. Ενώνουμε τα δυο μείγματα σε ένα μπολ. Χτυπάμε στο μίξερ το ασπράδι σε μαρέγκα και την ενσωματώνουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά και γεμίζουμε 4 ποτήρια ή ατομικά μπολ. Τα αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες ώστε να κρυώσει καλά η μους. Γαρνίρουμε με τα κομμάτια φρούτων.
|