Μοσχάρι ραγού (ragout) με δενδρολίβανο
Ραγού (ragout) είναι γαλλικός ορός για ένα φαγητό κατσαρόλας με κρέας ή κοτόπουλο, λαχανικά και πηχτή σάλτσα. Δίνω συνταγή με μοσχάρι. Υπέροχο φαγητό.
Υλικά (4 μερίδες)
1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας χωρίς λίπος
αλεύρι
7 κουταλιές σούπας λάδι
2 μέτρια κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
1 κούπα τομάτα τριμμένη
3 κούπες ζωμό κρέατος
1/2 κούπα κόκκινο κρασί (ημίγλυκο)
4 πατάτες κομμένες στα 4
2 καρότα κομμένα σε ροδέλες.
αλάτι, πιπέρι
1 κλαδάκι δενδρολίβανο
αλεύρι
7 κουταλιές σούπας λάδι
2 μέτρια κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
1 κούπα τομάτα τριμμένη
3 κούπες ζωμό κρέατος
1/2 κούπα κόκκινο κρασί (ημίγλυκο)
4 πατάτες κομμένες στα 4
2 καρότα κομμένα σε ροδέλες.
αλάτι, πιπέρι
1 κλαδάκι δενδρολίβανο
Εκτέλεση
Κόβουμε το κρέας σε κύβους, το αλευρώνουμε, το τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι και το ροδίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο. Ξεχωριστά σε μια κατσαρόλα, βάζουμε τις 7 κουταλιές λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν, ανακατεύοντας συχνά.Προσθέτουμε την τομάτα, το ζωμό, το κρασί, τα καρότα, το δενδρολίβανο και τα κομματάκια του μοσχαριού. Τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 35 λεπτά. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τις πατάτες και συνεχίζουμε το βράσιμο σε χαμηλή πάλι φωτιά μέχρι να μαλακώσουν και να χυλώσει η σάλτσα. Αφαιρούμε το κλαδάκι δενδρολίβανου και σερβίρουμε.