Ragout (ραγού) Ουγγαρίας 2 ψήφοι

Από ΑΝΔΡΕΑΣ Α.
Ragout (ραγού) Ουγγαρίας
Ο όρος Ragout (Ραγού) χαρακτηρίζει τον τρόπο μαγειρέματος για οποιοδήποτε κρέας. Συγκεκριμένα τρόπος μαγειρέματος κρέατος κατσαρόλας. Η συνταγή αυτή είναι παραδοσιακή της Ουγγαρίας. Είναι πολύ πικάντικη και θυμίζει λίγο γκούλας και πολλοί το μπερδεύουν.
 
 

Υλικά

1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας (κομμένο σε κύβους)
1 πικάντικο καπνιστό λουκάνικο Ουγγαρίας
5 κ.σ. αλεύρι
6 κ.σ. ελαιόλαδο
2 μέτρια κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)
2 σκελίδες σκόρδο
1 φλ. τριμμένη τομάτα
1 φλ. ζωμό μοσχαριού
1/2 φλ. κόκκινο κρασί
1 καρότο κομμένο σε ροδέλες
4 πατάτες (κομμένες σε κύβους)
1/4 κ.γ. πιπέρι
1 κ.γ. πάπρικα καυτερή
αλάτι

1 καρβέλι ψωμί

Εκτέλεση

Κόβουμε το λουκάνικο σε ροδέλες και το τηγανίζουμε. Το αφήνουμε στην άκρη. Αλευρώνουμε το κρέας και το τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι. Το ροδίζουμε σε μια κατσαρόλα με τις 6 κουτ. ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν Ρίχνουμε την πάπρικα. Προσθέτουμε και τα λουκάνικα και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε την τομάτα τον ζωμό, το αλάτι, το πιπέρι και το καρότο. Αφήνουμε να σιγοβράσουν και ρίχνουμε τις πατάτες. Μόλις χυλώσει το φαγητό, το αποσύρουμε από τη φωτιά.
Παίρνουμε ένα καρβέλι, κόβουμε την οριζόντια επιφάνεια, αδειάζουμε την ψίχα, να μείνει κούφιο, κενό μέσα και εκεί αδειάζουμε το φαγητό μας.
1 αστέρια από 2 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες